menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit West Betuwe weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators West Betuwe

Een kundige Mediator uit West Betuwe helpt u graag verder.

Hoe werkt mediation in West Betuwe & wat is het

Doorgaans wordt een mediator ingeschakeld wanneer de betrokken partijen er middels een onderhandeling uit willen komen. Vòòrdat er een advocaat aan te pas komt dus! Overigens is het zo dat bij een vonnis van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost worden. Mediation kiest u voor u allebei.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en geen advies geven. Natuurlijk zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede wil van betrokken partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator vertellen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst ondertekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Zodra alle conflicten boven water zijn en eventueel goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de mogelijke oplossingen. Vervolgens kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is besproken.

Men kan de hulp van een mediator uit West Betuwe onder andere inschakelen bij:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • conflicten tussen buren
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere zakelijke geschillen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
257
Klanten geholpen met mediators vergelijken
2.575
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
West Betuwe

Heeft u een zakelijke mediator uit West Betuwe nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in West Betuwe of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in West Betuwe.

mac
mac
img

Ik ben Thiago Bottema, regiomanager in West Betuwe. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit West Betuwe.

Zoeken naar fijne mediators regio West Betuwe?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te gaan. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u in uw gelijk staat, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen betrokken partijen kapot gaan en lastig te herstellen zijn. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. De kosten van de mediator uit West Betuwe worden altijd gedragen door allebei partijen. Het is dus belangrijk dat allebei de partijen er het beste van maken. Als allebei de partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral aan henzelf te danken en doordat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Welk conflict u ook heeft, er bestaat altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Bent u op zoek naar een mediator in West Betuwe? Zorg ervoor dat uw conflict gauw tot het verleden behoort en laat diverse betaalbare mediators uit West Betuwe diverse offertes naar u toesturen.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals West Betuwe te zeggen hebben!

img

Evert-Jan Blooten

Het belangrijkste voor mij is transparante communicatie. Met de hulp van Professionals West Betuwe ben ik uitgekomen bij een goede Mediator. Nogmaals bedankt voor jullie deskundige hulp tijdens mijn zoektocht!

img

Anne-Marije Nakken

Nog nooit zo snel een geschikte Mediator gevonden! Ik raad Professionals West Betuwe aan iedereen aan.

Professionals uit andere branches in West Betuwe

Let's Talk

Bij Professionals West Betuwe staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier